Tuesday, June 19, 2012

Lapan Belas Pada 18

So remember Me; I will remember you. And be grateful to Me and do not deny Me. [2:152]
Alhamdulillah. Lapan belas pada lapan belas. Ya. Semalam pada lapan belas jun , aku telah pun menjadi lapan belas. Sudah lapan belas tahun aku diberi kesempatan untuk hidup di muka bumi ni mencari bekalan untuk ke sana nanti. Lapan belas tahun yang aku habiskan sebelum ini, cukupkah amalan aku? Bersediakah aku tempuhi alam seterusnya nanti. Lapan belas tahun, tempoh yang lama tapi sebentar sahaja aku rasa. Lapan belas tahun terasa berlalu begitu pantass. Lapan belas tahun. *sila kira berapa banyak 'lapan belas' yang ada dalam perenggan ni*

Terasa skema pulak ayat aku kat atas nuhh. Huhu. Mungkin kesan daripada lapan belas tahun. Hoho. Ohya, terima kasih kepada kawan kawan rakan rakan sahabat sahabat yang wish HB, Happy Birthday, Hepi Bufday, Selamat Tumbesaran, Selamat Hari Lahir, dan yang sama waktu dengannya. Terharu. Sobsobs. Saya amat hargainya :) 


Tak lupa jugak yang wish via sms, seperti Miye dan Awe. Dan ada lagi numbers yang wish tapi tapi tapi semenjak tukar fon baru, majority bisnes cards (contacts) ter-hilang. Huuu. Maaf maaf. Terima kasih jugak kepada Umi dan Abah yang bersabar berpenat berlelah menjaga kakSya selama lapan belas tahun ni. Sinonim dengan happy birthday ni , of course la hadiah. Namun , *sobsobs* dah lapan belas tahun kan? Takkan nak mintak hadiah lagi. Dah besau panjang. Jadi dengan berbesauu hati aku belikan hadiah untuk diri aku sendiri. Hoho, itupun sepuluh hari lebih awal. Tak kesah la, janji ada. Tahun lepas aku bagi hadiah vaio kat aku sendiri *pelik pulak bunyinya* , tahun ni er er , takpelah . Tahun depan baru aku bagitau. Aci tak? okay aci. 

Itu sahaja . Haha, *nak bagitau yang semalam besday aku tu je* Tiba tiba teringat nak post pasal Trip to Pangkor dan sambungan MHS Pasum yang tak habis lagi walaupun dah start tutorial dan MARA dan IPG. Nanti eh aku update update. Stay tuned :)

Sekian,
With love,
Syazana.
5 comments on "Lapan Belas Pada 18"
  1. Salam :)

    Selamat hari lahir ke-18 syaz..

    Mudah2an dimurahkan rezeki dlm dunia real n dunia blog ni ya dear :)

    ReplyDelete
  2. wah best3.. =) rasa mcm nak g lagi je pulau2 nie..hhihih

    ReplyDelete

Leave your comment below.