Wednesday, May 2, 2012

Cincin Dan Biskut

cepat sape nak beli cincin, promosi bulan Mei ni!

Ohya, jangan tersalah terkhilaf faham. Aku bukan nak bukak kedai cincin jauh sekali nak jual cincin. Sengaja meng-update pada pagi (yang dah nak masuk tengahhari Rabu ni) . Bukan nak buat Wordless Wednesday. Sekali sekala, Rabu tak perlu bisu. Err? Lari topik dah ni. Melalut ke Kutub Utara dah. Kembali kepada topik perbincangan yang asal. Cincin dan biskut. Apa kena dia ni, tetiba cincin tetiba biskut. Pernah tengok cincin ? Boh-hongg amatlah kalau tak pernah. Tu aku dah tempek gambaq cincin besaq kat atas tu? Kot rabun? Sat sat, aku cari lagi.


Ha kan. Besauu besauu dah terpampang depan bijik mata. Yaa, cincin biasanya dipakai pada jari. Aisehh, takkan pakai kat tengkok pulak? Err, terpulanglah kepada anda ingin menggayakannya di mana-mana. Ohya, biskut pulak. Pernah tengok biskut ? Yang komfem lagi pernah. Setengah orang panggil biskut ni 'roti'. Tapi bagi aku roti tu, gardenia ke high5 ke. Blablabla. Biskut ni adalah sejenis makanan untuk mengalas perut takkira lapar mahupun kenyang. Sesuai dimakan pada bila-bila masa tanpa mengira jantina . Emm, tapi mungkin mengira usia. Yelah kan, baby baby mana boleh makan biskut keras keras. Begitu juga dengan sesetengah atuk atuk dan nenek nenek. 

Chip-se-mor.

Tapi, kali ni aku akan menggabungkan cincin dan biskut, maka jadilah Biskut Cincin. Aumm aumm. Sedap gila habaq hangg biskut cincin ni. 44 hari makan pun aku tak jemu. Seriyes. Hahah. Minggu lepas abah aku balik dari Sabah bawak balik biskut cincin. Ouhhhh, feveret nyahh! Biskut cincin ni aku taktaw la ada tak jual kat semenanjung ni . Setakat ni , tak jumpa lagi. Kat Sabah banyaklah. Kuih dia kan. Uhhuu. Sedap sedap. 


Banyak tak banyak tak? oh ini gambar google sahaje. Tidaklah sebanyak ini kat rumah aku. Ada la satu tupperware je lagi. Hehehh. Sori tak sempat share. Ohh janganlah judge the kuih by its cover. Nampak biase? rasanya luar biasa *berdasarkan selera lidah tekak perut aku la. Lain orang lain rasanya* Sape tak pernah rasa, jom ajak aku naik plane terbang Sabah. Haha. 

p/s: Sengaja aku menaip entri ini mencurahkan betapa kasih dan sukanya aku pada biskut cincin. Sekejap, nama betul dia , kuih cincin aku rasa. Tapi aku suka panggil biskut cincin. Sebab dia keras macam biskut. Bukan lembik macam kuih.

30 comments on "Cincin Dan Biskut"
  1. rndu nak kongsi makanan mcm kat PLKN ..huhuhuhu~

    ReplyDelete
  2. Sya, i am following u ni sebab blog awk sweet, cute, manis, gula-gula sangat! :))

    niway, thx sudi singgah blog saya..

    ReplyDelete
  3. erk sedap ke biskut ni? ada kwn dr sabah bg hari tu tp tak berani nk makan...haha

    ReplyDelete
  4. setuju. kuih cincin ni mmg sedap. satu lagi kuih sabah baa yang saya suka is borasak. kot. hihi. tapi sekarang kuih tu tgh ada stok kat rumah, nyum~

    ReplyDelete
  5. bukan main hyper introduction dia kan pasal biskut cincin. amboihh. hehehh

    ReplyDelete
  6. Nope I don't. Tak kesah nak guna aku or apa pun. Itu hak masing masin. Maaf, komen takde kena mengena dengan post. :p

    ReplyDelete
  7. @gadisBunga : hee setakat ni baru first time dengar 'borasak' tu :) nanti nak cari! hehe

    ReplyDelete
  8. @kura : mesti la hyper wohh :D feveret kann?

    ReplyDelete
  9. Tak pernah rasa. Tetiba rasa nak try.

    p/s : Kenapa blog awak lawa sangat?!

    ReplyDelete
  10. wah ..! teringin nak mumum chipsmore ler plak.. huhu

    ReplyDelete
  11. biskut cincin? macam best je

    ReplyDelete
  12. @Ardini Izzati : hohoh kalau camtu, kena try rasa! terimakasih btw :D

    ReplyDelete
  13. suke sgt biskut tu... nyum2

    ReplyDelete
  14. ingat kan nak jual cincin td...sy tgh survey cincin ni ...ahaks

    ReplyDelete
  15. salam singgah n follow sini

    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. macam penah makan je kuih tu..hehe mesti sedap kan..

    i folo u k..:P

    ReplyDelete
  17. akak pun suka kuih ni..siap pesan kat mak beli masa p sabah..hehe :)

    ReplyDelete

Leave your comment below.