Tuesday, April 24, 2012

Engineering Futures.


Semalam , bertarikh doploh tiga haribulan empat atau nama modern-nya, 23 April , aku berpeluang mencoba-coba nasib dalam sesi temuduga UTP, yang apabila di-extend-kan menjadi Universiti Teknologi PETRONAS. Kursus yang aku mintak , chemical engineering for the first option, petroleum engineering and then followed by petroleum geoscience. But, tak tahu yang mana aku dapat. walawehh, interview pun belum tentu pass. Interview dia, satu sesi je. Tapi, dalam satu sesi tu ada dua bahagian, individual and by group. Dalam satu group pulak mesti mengandungi tiga orang berjantina lelaki, dan dua orang berjantinakan perempuan. Dah nama pun engineer, mostly lelaki lah kan. And, I did have an awesome group. I think all of them will pass, but not me. Yah, ssemoga korang berjaya. Aku rasa aku tak buat yang the best semalam. Entah kenapa, dengan sakit perut nya, neves nya. HAH, alasan syazana alasan -,- 

Dan semalam , daripada seribu orang yang dipanggil temuduga cuma lima ratus lebih saje yang memunculkan diri. Mungkin yang selebihnya .. entah, kemana ya? Tapi, the interview supposed to be continued by today and tomorrow. So, goodluck for those yang akan di-interview esok. 


the Information Resource Centre of UTP atau nama ringkas nya perpustakaan. sempat melirik daripada luar sahaje. lepas habis interview session, ada career talk pulak. yang ni, ohno, maklumlahkan.. bila jam dah menunjukkan matahari mula condong ke belah barat, mata ibarat layang layang ditiup angin *hampess, takreti nak buat gaya sasterawan* senang kata, dah mula mengantuk la. dengan kepala berat gila. gila berat woh. dengar je sambil angguk angguk mengiyakan kata-kata lecturers. Perhatian: ini adalah amalan gaya hidup tidak sihat. sila jangan jadikan panduan hidup. Maka tamatlah hari aku disitu. 

Sekian, terima kasih.
With love,
Syazana.


1 comment on "Engineering Futures."
  1. wahhh best lah..sy lupa nk mntk utp ritu..tgk2 dh ttp prmohonan..huhuu sobs2

    ReplyDelete

Leave your comment below.