Friday, March 30, 2012

Event KitaKita : Taiping, Perak.

Sempena tahun melawat Perak *hoho* aku dan Mira dan Adel dan Asfi dan Fitri dan Amar telah berjaya menjayakan 'hangout' ke Taiping semalam - Khamis. Mulanya plan ngan Awe sekali, malangnya terdapat beberapa masalah teknikal yang takdapat nak dielakkan. So, first place we headed is bowling place. Haha, aku lupa nama tempat dia. Takpelah , janji dapat main sudah. Dan, seperti jangkaan aku - aku cuma mampu meletakkan diri aku di kedudukan TERAKHIR sekaligus menjadikan aku looser . Hahah, persetankan itu semua. at least ade jugak sebijik dua pin tu jatuh.

peace out ;)

haa kan? ceruk je markah aku -,-

Lepas je puas *puas ke* main, kitorang gerak gi solat Zuhur. Main main jugak, yang wajib jangan tinggai. Dengan kelajuan 'maksima' , Fitri memecut ke Tesco dan kitorang berempat sumbatsumbat je kat belakang , muat muat! Time tu mang lapar tahap panda ah. Lepas je sembahyang terus cari port makan. Apelagi, KRR lah. Aku rasa yang ni maybe kali terakhir menapak kat situ, lain kali cari tempat lain pulak. Hoho.

deme ni dating berdua , haha

mereka dan muffin

sape poyo ni? 

 tokey besauu kire duit!

terbaikk abad ini~

dan makan.

dan minum.

tapi sayang.. perut mang gegila tak muat dahh.

then , lepas sejam menyemakkan KRR kitorang pergi tengoktengok barang kejap pastu semayang Asar pulak. Dalam nak pegi semayang tu, sempat pulak bincang nak naik itik. Adehh. Takpela, lepas selesaikan tanggungjawab masing masing , pergila naik itik kat taman tasik taiping. Jap! Jangan salah paham. Bukannya pergi naik itik yang hidup tu..tak pasal mati katak itik tu.. Alaa, naik itik yang kena kayuh tu.. Paham paham lah ye, aku bukan taw pun nama saintifik dia. (Y) Peace.


Lepas 30 minit mengayuh, turun berat badan sekilo! Baca boleh, percaya emm jangan. maka, tamatlah journey pada hari tersebut. Penat, tapi berbaloi rasanya. Bukan selalu dapat hangout sama-sama, kan? Last but not least, moh melawat Perak. Banyak tempat menarik yang boleh anda kunjungi. *tetiba masuk mode promoter*.

Okedah, nak gosok baju. Esok hari anugerah. Haha :P
Sekian.
With love,
Syazana.

Wednesday, March 28, 2012

I'm Singing My Blues.


okay. first of all , this is an entry which is written in English. That's not showing that I hate to use Bahasa Melayu but sometimes we have to practice . Practice make perfect :) and, precaution : this entry maybe contains a lot of grammar mistakes since I'm newbie so mind to correct my mistake(s) by posting some comment(s).

okay, let's me share a quote I found yesterday *while watching Dream High 2* .
Don't ever give up on your dream because dreams not only belong to the talented people, but to the people who dream.
:: dream is the key ::

what is I want to tell you guy(s) is we are allowed to dream . Yes, everybody have their right to dream. Any dream. BUT, not just dreaming and dreaming and dreaming without doing nothing. If you just sit by the windows , counting the stars, wishing, and dreaming everyday , it won't count on your success. That's why the words such as 'hardwork', 'try', 'do' exist. We must make sure the dream is followed by our efforts and of course as a Muslim - doa is the most important. Then, those will bring us success. BUT *another but*, if you still didn't reach your dream even you have put a lot of effort , stay calm, be patient because there will be something better waits you in the future. Just set in your mind, what you give you'll get back .

End of today 'motivation' *hahah*. Thanks.
With love,
Syazana :)

Wordless Wednesday #5




Wednesday, March 21, 2012

White Resort, Peace Yo!


Yeah, sebenarnya dah nak masuk seminggu aku tamat latihan kat Kem PLKN White Resort K1/S9/2012, tapi ni lah, baru sempat aku update blog aku ni. Sibuk memanjang. Lepas balik hari Jumaat (16 Mac) terus sambung journey ke Pasir Mas sebab cousin aku , Kak Izati, bertunang pada 17 Mac baru baru ni. Then, pagi 18 Mac terus balik Perak. Mang penat sikit la kann. Kemudian Isnin dan Selasa berlalu begitu pantas. Haha. Sehinggalah tiba hari ini , Rabu. Sebetulnya aku nak buat Wordless Wednesday harini, namun aku gagahkan diri aku memerah jus jus otak untuk menaip serba serbi pengalaman aku kat kem . 


okay, kalau aku nak taip satu persatu journey aku kat sana starting 3 Januari sampai lah 16 Mac memang tak habis sehari korang baca. Ianya terlalu banyak untuk diceritakan. Honestly, mulamula bila dapat tahu aku kena first intake rasa macam 'Ohh. oke . kumpulan satu eh?' blurr ja. sampaila bila dah naik bas kat Kompleks Rakan Muda, Kamunting, baru la rasa macamm ' Weh, aku dah nak pergi plkn ke ni? alaa' so demm. Haha. Sesampai kat sana terus lunch, then pendaftaran bla bla bla, amik baju, dan jadilah aku sebagai wirawati Fulchrum White Resort. Gila. Malam first mang tak boleh tidoq habaq hangg. Aku punya la spare time tidur lewat kat rumah malam sebelum tu, alih alih .. pehh.. sebabnya sakit gila tulang belakang aku.. kerja aku malam tu, duduk atas katil sambil memerhatikan sekeliling. Naseb baik takdak benda pelik pelik mai sergah aku .. Kemudian hari demi hari berlalu, ada la dua tiga benda baru yang aku belajar. Benda penting yang dapat aku nampak ialah, dunia luar sana lebih mencabar , yang ni baru kat PLKN macam macam sikap attitude perangai manusia yang aku nampak , apatah lagi bila dah masuk dalam komuniti yang lebih besar nanti, kan?


Masa aku rasa berlari begitu pantass. Kelas Character Building, kelas budaya kerja, kelas PKRS, kelas kenegaraan, modul modul fizikal , pejam celik pejam celik dah sampai final exam. Tak lain tak bukan, WIRAJAYA. Yang ni mang menguji tahap kekuatan mental & fizikal wira wirawati seluruhnya. Yang paling aku akan ingat ialah , moment ketika skuadron aku terpaksa redah paya yang bau macam watdefrog sedangkan skuadron lain enak menggunakan kemudahan jalan berturapkan tar. Tak habis dengan tu, kena sound dengan makcik pulakdah. Makcik mana, aku tak kenal. Dia punya laa marah tengok kitorang lalu tepi rumah dia. Siap warn lagi 'Kalau jadi pape kat pokok makcik , sapa nak ganti?Mintak maap memang senang'. Kan ke dah terkoyak sikit mental time tu. So, jadilah kitorang skuadron yang kedua TERAKHIR sampai. tapi takpe, biar lambat asal hebat. bhahaha .

:: gonna miss them. ::

Lagi, makan nasi berkuahkah hujan pun ohsemm jugak. time tu, nasi putih berlaukkan ayam merah memang terasa sangat amat lazat sekali. Bila dah penat, suma benda jadi sedap. Even, air kosong pun dah rasa macam jus epal. *oketipu* Habis je wirajaya, tamatlah semua aktiviti fizikal yang ada. Enjoy la time tu. PT pagi 6.30 dah habis. Mang rasa victory yeah yeah la *kot*.


Oh lupa, pengalaman menembak pun ohsemm even M16 yang aku guna tu macam hidup segan mati tak mahu, I still enjoyed it. Daripada 20 butir peluru, 5 je yang mampu kena sasaran. Hebat kan? *clap*
Hishh, banyak lagi aku nak story mory ni .. tapi, takpelah. Dalam entri lain aku sambung ye. so, that's all for now. Adioss :)

p/s: Oh, result SPM dah dapat. Alhamdulillah.