Friday, December 16, 2011

Daripada Kisah Dongeng Kepada Realiti

Mesti kita pernah baca atau terbaca atau dibacakan cerita cerita dongeng seperti Cinderella, Snow White, atau pun Rapunzel. Kalau tak pernah baca pun, tu belambak ada movies yang adaptasi cerita-cerita dongeng dalam bentuk 2D, 3D, mahupun 4D (dilakonkan oleh para pelakon). Kali ni, aku bukan nak citer pasal magic ataupun  spell macam dalam cerita cerita dongeng tersebut. Tapi, aku nak berkongsi serba serbi kemajuan (la kot) arkitek dari seluruh dunia mengadaptasikan rumah rumah beserta bangunan bangunan daripada cerita fairytales ke dunia sebenar. Layaaann..

yang ni ala ala Aladdin 

ohsemm kann?

yang ni aku rasa macam rumah orang kerdil citer snow white.

vintage ke ?
okay, yang ni cantik.

Rumah rumah serta bangunan bangunan ini belaka harga dia ada sampai mencecah 28.3 MILLION hengget Malaysia. baiklah, sila kumpul duit 5ratus ringgit sehari sejak masih bayi. so, kepada yang mempunyai cita cita nak beli, silalah telefon agen agen perumahan berdekatan dan kepada yang nak tapi tak mampu aku syorkan beli aja benda ni: 


at least, dapat jugak feel feel fairytale! 

picture credit goes to : mr yahoo and mr tumblr. 

tambahan!

benarkah? -,-

1 comment on "Daripada Kisah Dongeng Kepada Realiti"

Leave your comment below.