Thursday, October 20, 2011

Contest TheGarang : Saya Seorang Superhero



Dari dibiar blog korang tu tak berupdate baik korang join contest ni. 
Tersebutlah ayat di atas dalam belog beliau, TheGarang. Whohaha. Maka, terlahirlah entri ini dalam dingin petang Khamis. Ekceli, aku dah berazam untuk pause dulu blogging buat saat-saat genting nak exam ni. Tapi, apekan daya lah? Biarlah aku santai sikit, sikit je petang ni. Haha. 


Baiklah,
AKU DAN SUPERHERO.
Yaa. Tahu tak sape superhero pilihan aku nih? Tahu? Tahu? Yeshh, Itu dia, "dan superhero kitaaa ...BoBoiBoy~" Adehh. Childish eh? Ahh, Biar. Sukahati la kan aku nak pilih hero mana. Persoalannya, sebab pe aku pilih dia ni sebagai superhero pilihan ? Muka cute pon buleh jadi superhero jugak ke? Yela, vokal kuasa bukan sekadar rupa. 

BoBoiBoy ni ada kuasa yang Superman takde, superman takde kuasa tiga tapi BoBoiBoy ade! Sebab tu la nama dia Bo-Boi-Boy, dia boleh divide kepada 3 karakter- Bo, Boi , Boy. Setiap satunya ada kuasa berbeza iaitu kuasa elemen angin , tanah , dan kilat. Haaa kan ke superman takde semua yang tersebut?

BoBoiBoy jugak special sebab dia ada kawan, dia suka berkawan. Tak macam batman. Batman takde kawan baik macam Yaya, Ying, dan Gopal. So, kalu takde Robin , takdela geng dia nak berlawan. Kesian, kan? Haha.

BoBoiBoy terpaksa berlawan demi menentang alien yang nak curi koko. Spiderman adeke? Takde takde. Sebab tu la sekarang still ade perasa coklat, BoBoiBoy la yang tolong supply kita koko-koko buat coklat. 

Lagi lagi, BoBoiBoy sayang atuk dia. Dia tolong atuk dia, Tok Aba, jual koko. Haa, kan ke sifat mulia tu? Sikap tolong-menolong camni la yang patut kita ikut. Barula aman dunia. Kan Kan Kan?

Done. Itulah serba sedikit pasal superhero pilihan aku. Bhaha. Tak buleh la aku nak type entri panjang-panjang sebab sekarang ni orang lain pakat study, aku pulak citer pasal si BoBoiBoy ni. Aku pun nak berganjak ke meja study jugak ni. Haha. Last but not least, a special THANKS to TheGarang sebab membuatkan aku melepaskan sedikit ke-tegang-an selepas study. Ece, macam la aku study banyak sangat. Oke, dah dah. 

Akhir kata, 'Terbaekk"

p/s : nak citer pasal superhero korang ? Cepat la klik sini!
pp/s: walau sebesar mana pun kuasa superhero, semuanya hanya rekaan semata-mata. Takde langsung kaitan dengan yang hidup atau yang dah mati. Sesungguhnya, hanya ALLAH MAHA KUASA  :)
5 comments on "Contest TheGarang : Saya Seorang Superhero"

Leave your comment below.