Saturday, June 25, 2011

Polis Sedang Cari Khairol Azmi

Khairol Azmi itu bapa saya. Tadi time aku sesaja google nama abah (kutkut lah dia feymes kan.hee..) then aku jumpa satu statement yang mengejutkann . Fuyooo. Rupa-rupanya polsi sedang cari Khairol Azmi. Polis Brunei lagii~


Tapi, Khairol Azmi yang dimaksudkan ialah Awang Khairol Azmi Haji Kula seyh~ Bukan abah aku - Khairol Azmi bin Ibrahim. :D Thehee.

ini ayah - Mahmood bin Yaakob.

Sya Syazana wif her abah + zarif + gee


Wednesday, June 8, 2011

Satu Pagi Di Dalam Rumah.

photo: smallrooms
Fuh. Pehal lak tetiba rasa panass je ni? urgh. Abaikan. OHNO! Aku kencing tilaaamm.
Ehhe. Tetiba teringat citer ****** kat aku. AHHA. Lawak ler pulak bila ada kisah-kisah kencing tilam. Eh, malu la pulak nak taip pasal kencing tilam. Apekah itu kencing tilam? Ayyooyoo, itu pon tarak tawu ka? Itu kencing tilam ma, kencing atas tilamm maa. Pehal pulak tetiba nak pegi kencing atas tilam.Tandas kan ade?. Ayyooyoo, itu kencing maa bukan sadar maa, masa tidur lohh.. Get it?



Dulu, (take note - DULU) masa kecik-kecik aku sebagai kanak-kanak normal, tidak turut terlepas mengalami kejadian ni yang dulunya rasa so-whatever dan yang kininya rasa fuhh!-malunya. Haha. Bermula dengan mimpi yang tak tahan nak melepaskan hajat then masuk tandas kemudian terasa suamsuam kuku. Umi pon bising sebab kena jemur tilam. Eh, pakai Febreeze je jadi tak?


p/s: Dah habes.


Tuesday, June 7, 2011

Testing Sahaja. Harap Maklum

Yah. Ini cuma testing post. Haha. Currently using and trying denim theme with new signature. LOL.

And QUOTE. 


Friday, June 3, 2011

I Dream High.

 
HAHA. Dah abes tengok citer Dream High. So, as a review - NOT BAD. Citer ni sedikit sebanyak bagi aku inspirasi dalam mengejar cita-cita . Sebenarnya tiada yang mustahil untuk capai cita-cita kalau kita berusaha bersungguh-sungguh. Tapi, citer ni adalah mengenai impian yang related to music. 
 
Kesimpulannya, citer ni ade la jugak bagi aku semangat beserta quotes yang best. :D misalnya :

“They say that there are two types of happiness. One is a happiness that you realize after the fact and the other is a happiness you feel in the moment. That happiness you feel in the moment is so precious that they say that the memories of this kind of happiness can stay with you and enlighten your life. Maybe we’ll go on remembering this moment today, like that kind of happiness… that we can remember for the rest of our lives, the moment when we shined.”

dan,


Once I had a dream of my own, I realized… that there are no dreams that should be laughed at in this world.



MidYear Giveaway Yang Gempak by Nisa Menaip


Wah! Aku juga tidak mahu ketinggalan untuk menghangatkan kontest yang Cik Nisa K buat :D Kontest beliau kali ni disponsor oleh mereka yang awesome :


Oisshh , nama pun dah grand kan? HEHE. Anyway, jom lah joinn sama. Mana lah nak tau, ada rezeki menang kan?



Thursday, June 2, 2011

Hah! Dah Memang Tak Boleh Tahan.

Memang. Dah tak boleh tahan. Lama gilagila tak update BLOG. Rasa macam tak puas. So, memandangkan time cuti sekolah ni dah free beserta boleh releks-releks (boleh laaa), mampulah aku taip beberapa huruf lalu membentuk perkataan kemudiannya ayat seterusnya satu artikel a.k.a POST. ahha. aku annoying kan? Entahlah. Dalam dua tiga empat lima (dahdah) hari ni , aku rasa macam aku ni sangat annoyed dan meng-annoying kan orang. Terukkan? Mungkin terkesan akibat pms ataupun sebagainya.


● Secara tiba-tiba teringat kat toyota service center tadi. Comel betul budak-budak kat sana. Happening bangunan toyota tuh. Maw tak bising dengan hampir 10 orang budak kecik. Dua tiga budak kecik (hakikatnya besar) kaat umah ni pon dah cukup bising , tambah-tambah bila dah hampir mencecah 10 orang. Deme budak budak kecik ni buat aku rasa masa berjalan begitu singkat walaupun sebenarnya nak dekat 2 jam tunggu persona datang. Agak terpegun aku tengok gelagat budak-budak tu. Terpegun di sini bolehlah didefinisikan sebagai duduk tanpa melakukan apa-apa reaksi dan tindak balas. Ada yang main lompat 'kuda', ada yang tengah praktis berjalan, ada yang buat acara pecah belon. Macam-macam. Tapi, best! At least, aku tak boring sangat  tengok National Geographic yang dipasang kat sana bila dah ada live show. HAHA.


Dah. Tu ja dulu. Ada masa, aku taip menaip lagi :)