Saturday, March 26, 2011

Where Is A Will, There's A Way


Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya! Seminggu dua ni, asyek hujan kan? Alhamdulillah, hujan tu RAHMAT. Tapi, semoga cuaca akan elok tak lama lagi. Kalau hari-hari hujan, abeslah kasut aku jadi mangsa.[eh, apa motifnya. OK. Abaikan]

Where Is A Will, There's A Way


Aku sure, korang suma mesti penah dengar pepatah ni. or in the bahasa melayu : DIMANA ADA KEMAHUAN DI SITU ADA JALAN. HAHA.kalu tak besa dengaq, meh cek nak habaq maksud dia. kalau kita nak sesuatu , pasti ada caranya. As an example, kalau kau nak makan..ada la 'jalan' dia.. Pegi masak , pegi kedai, pegi restoran. Haaa, tu la nak tunjuk kalau kita betul-betul nak something kita akan figure out cara untuk achive it. So, apekah yang cuba aku sampaikan kat sini? Hmm.. sebenarnya aku tengah remind kan diri aku balik, kalau kau nak kau akan jumpa. Jumpa apa? Jumpa 'JALAN'. heh. TAPI, yang penting sekali adalah USAHA. tanpa usaha, takyah mengharaplah 'jalan' tu clean and clear. Jalan je ada tapi takmaw usaha untuk capai target/matlamat tu, TAK GUNA.


Konklusinya, yang bulat tak datang bergolek ye . Usaha is the most important. Bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian. Sekian saja. Jumpa lagi. Wassalam.



Be First to Post Comment !
Post a Comment

Leave your comment below.