Saturday, March 26, 2011

Where Is A Will, There's A Way


Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya! Seminggu dua ni, asyek hujan kan? Alhamdulillah, hujan tu RAHMAT. Tapi, semoga cuaca akan elok tak lama lagi. Kalau hari-hari hujan, abeslah kasut aku jadi mangsa.[eh, apa motifnya. OK. Abaikan]

Where Is A Will, There's A Way


Aku sure, korang suma mesti penah dengar pepatah ni. or in the bahasa melayu : DIMANA ADA KEMAHUAN DI SITU ADA JALAN. HAHA.kalu tak besa dengaq, meh cek nak habaq maksud dia. kalau kita nak sesuatu , pasti ada caranya. As an example, kalau kau nak makan..ada la 'jalan' dia.. Pegi masak , pegi kedai, pegi restoran. Haaa, tu la nak tunjuk kalau kita betul-betul nak something kita akan figure out cara untuk achive it. So, apekah yang cuba aku sampaikan kat sini? Hmm.. sebenarnya aku tengah remind kan diri aku balik, kalau kau nak kau akan jumpa. Jumpa apa? Jumpa 'JALAN'. heh. TAPI, yang penting sekali adalah USAHA. tanpa usaha, takyah mengharaplah 'jalan' tu clean and clear. Jalan je ada tapi takmaw usaha untuk capai target/matlamat tu, TAK GUNA.


Konklusinya, yang bulat tak datang bergolek ye . Usaha is the most important. Bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian. Sekian saja. Jumpa lagi. Wassalam.



Saturday, March 19, 2011

Wah! Esok sudah Ahad.


Yah. Esok sudah Ahad. Kemuadian Isnin. Maka, tamatlah pakej percutian aku :) dan sekolah sudah menunggu. Haha. Cuti berlalu begitu pantas. Sampai tak terkejar aku . Hm. Time cuti sekolah macam ni dah la full ngan extra class, kenduri lagi. Masyukk.. Hari ni je double date  kenduri. And, aku rasa ade gak yang pegi 4-5-6 kenduri. Wah, kenyang perut suka hati la.. Haha. Actually, aku kekosongan idea untuk entri kali  ni, apepon alhamdulillah.. boleh jugak aku ber-blogging. 

Okeh, di kesempatan ni , aku nak ucapkan TAHNIAH untuk finalis Liga Remaja Kreatif (: mesti best kan video korang? Huhu. Walaupun aku agak sedikit kesedihan mengenangkan nasib aku and team serta kru yang tak bejaya pegi final, aku tetap bangga la jugak! Haha. Bukan senang nak buat filem ~

Hah! Tamat. Dah kering kepala otak. :)

p/s: tak best kan entri aku? tape, aku paham. LOL
p/s: pengajaran : lain kali kalau nak post artikel ke entri ke , pastikan berkualiti. HAHA.


Friday, March 18, 2011

RANDOM GIVEAWAY PART 2 by Nisa Menaip

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Wah. ! Sukses gak aku menyeludup dalam Blogspot. Haha. Oke, tanpa membuang masa , waktu, dan ketika .. aku nak jugak join Random Giveaway yang dianjurkan oleh blog nisamenaip .

Yah. Marilah kita join sesama coz hadiahnya sangat menarik. JengJengJeng. Nak taw apekah hadiah kepada pemenang?? KLIK SINI. Oke. Tuja, tata. Jumpa lagi :)

p/s: Renungan Bersama ;;